Kom godt i gang med fundraising

Fundraising kan været nemt og hurtigt. Det kræver blot, at du har de rigtige værktøjer, og den nødvendige hjælp i hele processen. Derfor har vi samlet en af Danmarks største fondsdatabaser, med et stort vidensunivers fyldt med vejledende artikler, videoer, skabeloner og kurser, som hjælper dig igennem hele projekt- og fundraisingarbejdet.

Hvis du er klar på, hvad dit projekt skal indeholde, er du nu klar til at gå i gang. Der er to traditionelle måder at starte op på. Det kan være smart at gå direkte til at udforme budgettet. Det er den ene måde at starte op på. Lige på og hårdt.

Mange finder det skræmmende at starte med budgettet, men det er et super afdækningsværktøj i opstartsituationen. Man bliver som ansøger meget hurtigt klar på, hvad der egentlig skal til for at lykkes når man budgetterer.

Du kan på SøgFonde.dk finde flere artikler om budget og regnskab, hvor vi viser, hvordan du laver et sundt og gennemsigtigt budget, som er med til at sikre, at du får tænkt dit projekt igennem og kommer godt i gang. Det er en klar anbefaling. at du ikke starter med at tænke at budgettering er kedeligt. Overblikket er i hvert fald sjovt at få. Resultatet af det første udarbejdede projekt kan jo enten være – ”Hold da op, så meget havde jeg da aldrig forestillet mig det kostede – eller ”Er det egentlig ikke mere, vi skal skaffe af fondsmidler?”.

Du er nødt til at tænke alle faser positivt. Ellers kan det blive tungt. Vi skal huske, at tale og tænke positivt. Det hjælper på alle livets forhold – også når vi skal arbejde i regnearket med budgettering. Tænk på resultatet, så får du en god start.

En anden metode til at komme godt i gang på, er ved at starte med idegenererings- processen. Et projekts succes handler ofte om, at få øje på de blinde pletter og på de gode ideer. Ideer, som man måske ikke umiddelbart havde tænkt var bæredygtige, men som kan vise sig, at blive de afgørende for dit projekts succes.

På SøgFonde.dk finder du mange afprøvede idégenereringsværktøjer der har haft stor effekt i både offentlige som private virksomheder.

Ofte er det de mere kantede og utraditionelle ideer, der finder vej til fondenes tilsagnsskrivelser. Så din tilgang og valg af opstartsmetode er med andre ord vigtig. Vælger du at hoppe direkte ind i excel-arket og starte med at budgettere eller starter du med at idégenerere? Det er indlysende, at begge metoder kan kobles.

Eksperimenter gerne med begge metoder, og brug den, der er bedst egnet i på det givne tidspunkt. Metoderne skaber ofte helt forskellige resultater, så brug dem hver for sig eller samlet. Det vigtige i processen er, at du føler dig tryg ved dine valg og det fungerer for dig. Med begge opstartsmetoder kommer du godt i gang med fundraising.